Woonhuis 3 Den Haag
Vrijstaande Villa

Woonhuis 3 Den Haag

Aan de zuidrand van Den Haag dichtbij Kijkduin en de zee, ligt de wijk Vroondaal.
Hier hebben we tot nu toe 3 woningen gebouwd. De opdrachtgevers van deze woning komen net als veel buurtgenoten van ver en strijken hier neer vanwege onder andere de nabijheid van de internationale school.

Ze hebben op veel verschillende plekken in de wereld gewoond en komen zelf vaak uit verschillende culturen. Omdat ze in andere culturen hebben gewoond en vanuit verschillende achtergrond naar het wonen kijken, bestaan er ook geen eenduidige idee├źn over het wonen.

Wij Nederlanders hebben allemaal de ontwikkeling van kleine, donkere woningen naar licht, lucht en ruimte doorgemaakt. Uiteindelijk hebben we allemaal de doorzonwoning met grote ramen en open ruimtes in ons dna zitten. Eten en bezoek ontvangen, doen we meestal in dezelfde woonkamer en het liefst hebben we ook nog een open keuken.

Maar dat is niet overal gemeengoed. In veel culturen vinden veel verschillende dagelijkse bezigheden juist in verschillende vertrekken plaats. In dit geval hadden de opdrachtgevers een verschillende achtergrond. De ene wilde een grote open ruimte met veel grote raamopeningen en de ander wilde juist besloten ruimtes en veel privacy.

Je zou het ontwerp een compromis kunnen noemen maar wij zien het meer als het beste van twee werelden. De begane grond bestaat uit een aantal naastelkaar gelegen ‘kamers’ met daartussen schuifdeuren. Net als vroeger bij kamers ensuite, hebben de bewoners veel meer mogelijkheden de ruimte aan te passen aan het gebruik.

De woning is aan de buitenzijde voorzien van stucwerk en houten delen. De entreezijde is een formele gevel met kleine vensters en de tuinzijde heeft grote ramen en de tuingevel bestaat uit verticale houten delen.

Noordman 05a

Exterieur

Noordman 08

Begane grond

Noordman 10

Eerste verdieping

Heb je vragen? Bel Roelof, hij verteld je graag meer!

Roloef Heida

roelof@heidamatsumoto.nl
+31(0)10 3412693

Andere projecten

Bekijk alle projecten