Woonhuis 2 Den Haag
Vrijstaande Villa

Woonhuis 2 Den haag

Het woonhuis is gesitueerd aan de rand van de tweede fase van Vroondaal, in Den Haag
Het landschappelijke karakter is vergelijkbaar met dat van het eerste woonhuis dat we daar bouwden maar de oriëntatie op de zon is anders en daardoor verschilt ook de indeling.
Er is uitgegaan van een maximale bebouwing van de kavel. Volgens de stedenbouwkundige randvoorwaarden mag het kavel tot 5 meter uit de erfgrens en tot 10 meter vanaf de straat bebouwd worden. Binnen dat maximale volume moet dan wel de garage worden opgenomen.
Vanwege de oriëntatie is gekozen voor een patio, waardoor alle vertrekken optimaal gebruik maken van het zonlicht. Maar wel ieder op een ander tijdstip van de dag.

De gevel rondom de patio is op de begane grond geheel van glas en daarom wordt er een tuinmuur tussen de patio en de belending geplaatst. Deze wordt aan de binnenzijde gestuct zodat de patio het karakter van een interieur krijgt. De patio is een buitenkamer. Het biedt de bewoners zowel binnen als buitenveel privacy. Op zomerse dagen kunnen de bewoners op elk moment van de
dag op een andere plek van de zon genieten.

Alle vertrekken rondom de patio op de begane grond hebben verschillende vloerniveau’s en verdiepingshoogtes. Boven de halfverdiepte garage ligt de woonkeuken. Deze heeft een venster van bijna 3 bij vier meter dat uitzicht geeft over de straat.  En aan de andere kant van de keuken is er door de patio een zichtrelatie met de woonkamer.
De gevel is van een donkere Belgische dikformaat steen gemaakt en de patiogevel is voorzien van lichtgrijs stucwerk. De vaste ramen liggen allemaal vlak in de gevel en de draaiende delen zijn weggedetailleerd achter een donker kader. De woning heeft aan de buitenzijde een vrij gesloten karakter dat bepaald wordt door grote donkere bakstenen gevels met vensters. Door de patio dringt het zonlicht desondanks tot diep in de woning door.

Van der Maarel 06

Doorsneden

Van der Maarel 02

Straatbeeld

Heb je vragen? Bel Roelof, hij verteld je graag meer!

Roloef Heida

roelof@heidamatsumoto.nl
+31(0)10 3412693

Andere projecten

Bekijk alle projecten