Woonhuis Den Haag
Vrijstaande Villa

Woonhuis Den Haag

Het woonhuis in Den Haag is in 2006 gebouwd in de wijk Vroondaal in Den haag zuid, dichtbij Kijkduin. Er zijn heuvels aangelegd en bomen en hagen geplant waarin woningen in verschillende bouwstijlen hun plek hebben gevonden. Basis voor alle ontwerpen is dat ze landschappelijk ingepast moesten worden.

Oorspronkelijk was de woning gerealiseerd op een doorlopende heuvel in het landschap. De woning en de terrassen lagen hier deels in verzonken. De oriëntatie van de oorspronkelijke woning was vooral gericht op het westen. Hier grote ramen en een teakhouten gevel en aan de andere zijde was de woning vrij gesloten. Aan de straatzijde konden de auto’s geparkeerd worden onder het volume van de eerste verdieping.

De woning is 6 jaar na oplevering verdubbeld. Na de verbouwing werd het huis qua oriëntatie en gebruik veel gevarieerder. Aan de oostzijde zijn 2 verdiepingen aangebouwd. Op de begane grond aan de straatzijde een grote garage en nieuwe entree en aan de achterzijde een werkkamer. Deze ligt verzonken in de tuin en heeft daardoor een hoogte van 4m. De garage is deel van de heuvel in het landschap. Op het dak van de garage ligt een fors grondpakket voor diverse beplanting.

Boven is een halve patio gesitueerd. Hierdoor hebben alle ruimtes op de verdieping een relatie met de tuin. Glazen schuifdeuren bieden hier vanuit elke ruimte toegang tot een buiten terras op de verdieping.
Aan de straatzijde op de plek waar voorheen de auto’s geparkeerd stonden, ligt nu de tuinkamer. Glas van voer tot plafond zorgt voor veel licht in de woning en ook heel veel nieuwe doorzichten.

We hebben de woning en de tuin in samenhang ontworpen als een verzameling verblijfsplekken waar de bewoners op allerlei manieren gebruik van kunnen maken en doorheen kunnen dwalen.

Brekelmans 09

Interieur

Interieur / terras

Brekelmans 14

Begane grond

Brekelmans 15

Eerste verdieping

Heb je vragen? Bel Roelof, hij verteld je graag meer!

Roloef Heida

roelof@heidamatsumoto.nl
+31(0)10 3412693

Andere projecten

Bekijk alle projecten