Woonhuis Den Hoorn
Nieuwbouw

Woonhuis Den Hoorn

Aan de rand van Delft hebben we een woning ontworpen voor een jong gezin.

Het huis ligt Buurtschap Harnasmolen in Midden-Delfland. Het gebied is deel van een oude polder tussen Delft en het recreatiegebied en wordt ontwikkeld als een woon- en werk landschap. De wijze van verkavelen en de bebouwing krijgt het karakter van ‘informele boerenerven’. Bestaande landschappelijke linten blijven intact en de nieuwe ‘erven’ worden ingepast in de oude polderstructuur. De kavels zijn ruim en worden bebouwd met vrijstaande woningen van 1 laag met een kap. De maximale goothoogte en nokhoogte zijn vastgelegd zodat de bebouwing in het landschap past.

Wij hebben de woning vormgegeven als een eigentijds ‘boerenhuis’. Een huis zoals je een huis tekent, met een schoorsteen en een puntdak. Het is een gemetseld volume van een hele robuuste verweerde steen met grote ramen. De kozijnen zijn van slanke aluminium profielen in een donkere kleur om de ramen te benadrukken als gaten in het metselwerk. Omdat de ramen diep in de gevel liggen, heeft het huis een ‘stevige’ uitstraling. De voor en achtergevel zijn kopgevels met een gemetselde beĆ«indiging en op het dak liggen vlakke, donkere pannen en zonnepanelen.

De keuken is de centrale ruimte in de woning. Hier speelt het gezinsleven zich af rondom de keukentafel. De keukenvloer is net als het buitenterras, verlaagd. De ruimte is daardoor hoog en heeft hoge ramen en deuren die toegang geven tot de tuin. Vanuit de keuken, zijn alle andere ruimtes bereikbaar. De trap die het hoogteverschil overbrugt, loopt door in de trap naar de bovenverdieping. Vanuit de keuken, kun je helemaal naar boven kijken. In de nok boven de trap zijn een aantal dakramen geplaatst welke het licht tot in de keuken laten vallen. De bovenverdieping is hoog en dat geeft de mogelijkheid de ramen op een aantal plekken hoger te plaatsen of extra hoog te maken.

De woning is licht en aangenaam om doorheen te dwalen.

WHVK 09

Situatie

WHVK 07

Begane grond

WHVK 08

Eerste verdieping

Heb je vragen? Bel Roelof, hij verteld je graag meer!

Sean Matsumoto

sean@heidamatsumoto.nl
+31(0)10 3412693

Andere projecten

Bekijk alle projecten