Houtwerkplaats
Houtwerkplaats en Multifunctionele Ruimte

Houtwerkplaats

Eeserwold is een nieuwbouwlocatie aan de rand van Steenwijk (Ov). Zowel bedrijven als woningen verrijzen op deze landschappelijk aangelegde locatie. De opdrachtgever heeft een hoogwaardig houtbewerkingsbedrijf en wil dat de ‘Houtwerkplaats’ zijn visitekaartje wordt. De werkzaamheden en houtproducten mogen gezien worden en de werkplaats wordt op een duurzame en zorgvuldige wijze van hout gebouwd.

De hoofdconstructie bestaat uit gelamineerde houten spanten, de gevels zijn van hout en met houten delen bekleed, en uitgevoerd met ecologische isolatie en waterkerende vezels.

Voor het bewerken van hout is veel daglicht wenselijk maar teveel daglicht op onbehandeld hout is niet gewenst. Daarom heeft de ‘Houtwerkplaats’ aan de oostzijde een hoge gevel met veel glas en is de westgevel laag en gesloten. Het indirecte licht valt aan de oostzijde binnen en weerkaatst via de binnenzijde van het schuine dak. De straatgevel is representatief met de ontvangstruimte en kantoor, een etalage voor gemaakte meubels en de grote transparante overheaddeur geeft vanaf de straat een blik in de werkplaats.

Houtwerkplaats 01

Plattegrond

Houtwerkplaats 02

Doorsneden

Heb je vragen? Bel Roelof, hij verteld je graag meer!

Roloef Heida

roelof@heidamatsumoto.nl
+31(0)10 3412693

Andere projecten

Bekijk alle projecten