Ontwerp woonhuis Den Haag
Vrijstaande Villa

Ontwerp woonhuis Den Haag

In de situatietekening is te zien welk deel van de kavel bebouwd mag worden en hoe de zon in de vroege ochtend de zuidoostkant van de kavel beschijnt en in de avond de westkant.
We hebben een patio in het hart van de woning op de woonverdieping (bel etage) gemaakt. De woonkamer en de keuken krijgen in de ochtend al zonlicht dat eerst langs het plafond strijkt omdat de woning aan de zuidzijde lager is. De keuken heeft een groot raam aan de straatzijde waar in de ochtend zon invalt en van waaruit je op straat kan kijken. De woonverdieping licht ongeveer anderhalve meter boven straatniveau zodat mensen niet van buitenaf de woonkamer in kijken.
De patio ligt ook zo hoog en is aan de westzijde voorzien van een pergola constructie zodat het zonlicht getemperd kan worden. Deze kan begroeien. Tussen kavel 64 en 69 staat een hekwerk dat geheel begroeid zal zijn. De patio heeft in ieder geval de hele middag zon en zal ook het gevoel van ruimte ten opzichte van de buren vergroten.

De patio is een centrale ruimte in het huis. Alle ruimtes hebben grote ramen aan deze patio. Hierdoor is er een optimale relatie met de buitenruimte gecombineerd met een optimaal gevoel voor privacy. Door het volume van de woning in hoogte te laten verschillen, ontstaan van binnenuit toch altijd allerlei uitzichten.
Vanaf de straat is er middenin de woning een verdiepte garage en op de hoek een entree.
De slaapvertrekken zijn in het souterrain gesitueerd. Hierdoor is het mogelijk de woonverdieping op te tillen.  In het volume hebben we dit ‘optillen’ in het materiaalgebruik versterkt door het woonvolume rondom de patio in hout uit te voeren en de basis een zwaarder uiterlijk in donkere grote stenen te geven.

Ontwerp woonhuis Den Haag 04

Begane grond

Ontwerp woonhuis Den Haag 05

Bel etage

Ontwerp woonhuis Den Haag 06

Doorsneden

Heb je vragen? Bel Roelof, hij verteld je graag meer!

Roloef Heida

roelof@heidamatsumoto.nl
+31(0)10 3412693

Andere projecten

Bekijk alle projecten