Hoyledesingel
Verbouwing Woonhuis

Hoyledesingel

Aan een mooie singel in Rotterdam ligt dit hoekhuis uit de jaren ’30. De opdrachtgevers wilden een grotere keuken. De oorspronkelijke keukens in dit soort woningen zijn naar de huidige maatstaven erg klein. De woning ligt aan de kop van een rij woningen en heeft tevens een ondiepe achtertuin maar wel een zijtuin. De begane grond vloer ligt 1 meter hoger dan de tuin, vandaar dat er een aantal trappen nodig zijn om vanuit de woonkamer en de keuken in de achtertuin te kunnen komen.
We hebben ervoor gekozen om de keuken niet naar de achterzijde uit te breiden maar naar de zijkant. Dit deel van de tuin werd weinig gebruikt. Door de vloer van de bestaande keuken en de nieuwe aanbouw te laten zakken tot de hoogte van de tuin, loop je door de openslaande tuindeuren zo de tuin in. Door de verlaagde vloer zijn buiten geen trappen meer nodig zodat er uiteindelijk geen buitenruimte verloren ging.

De aanbouw werd binnen 4 meter hoog waardoor de woonkamer met nieuwe keuken veel lichter en werd en een enorm gevoel van ruimte oplevert. Vanaf de eetplek, heb je zicht op de keuken en vanuit de keuken, kun je in de voortuin kijken en zien wie thuis komt.

De openslaande deuren in de achtergevel van de aanbouw zijn meer dan 3 meter hoog en op de aanbouw is een kap geplaatst waardoor de slaapkamer boven de keuken. Hierdoor sluit de aanbouw passend aan op het oorspronkelijke huis en ontstaat er meer ruimte voor de bovenliggende slaapkamer.

Hoyledesingel 11

Bestaand

Hoyledesingel 12

Nieuw

Heb je vragen? Bel Roelof, hij verteld je graag meer!

Roloef Heida

roelof@heidamatsumoto.nl
+31(0)10 3412693

Andere projecten

Bekijk alle projecten