Rotterdams kantoorinterieur
Kantoor: Interieur Ontwerp

Kantoor interieur

Het project is een kleinschalige opdracht voor een bedrijf in de binnenstad van Rotterdam. Het interieur is onderdeel van een rijksmonument uit ongeveer 1900 en bestaat uit drie verdiepingen met een souterrain. Door de jaren heen werd het interieur ingericht met standaard kantoorelementen die nog maar weinig verbinding hadden met het oorspronkelijke ontwerp. Het bedrijf heeft ons gevraagd een interieuradvies te geven.

Kijkend het karakter van het bedrijf, als ook de monumentale status van het pand, hebben we gekozen voor een betrouwbaar en tijdloos ontwerp. Ook was het van belang dat het nieuwe ontwerp bij de oorspronkelijke detaillering paste. We hebben het oorspronkelijke karakter gerestaureerd met subtiele aanvullingen die de ruimtes op een traditionele manier verdelen.

In de primaire kantoorruimtes zitten schuifdeuren met een transparantie. Op de begane grond is er een traditionele schuifdeur van glas voor gekozen. De vergaderruimte (voorkamer) een de achterkamer is afsluitbaar met twee schuifdeuren met glas invulling. Een binnengordijn is aanwezig om meer privacy aan te brengen.  Op de verdieping is de ruimte met een voor en achter kamer ingedeeld. Deze twee ruimtes zijn gescheiden door houten schuifdeuren met een uitgesneden motief. Ondanks de transparantie bieden deze schuifdeuren een subtiele verdeling in de ruimte.

Westersingel 02

Begane grond

Westersingel 03

Eerste verdieping

Heb je vragen? Bel Roelof, hij verteld je graag meer!

Roloef Heida

roelof@heidamatsumoto.nl
+31(0)10 3412693

Andere projecten

Bekijk alle projecten