Zocherstraat
9 Gezinswoningen

Zocherstraat

Het Lage land in Rotterdam is een typische Stempelwijk uit de 60-er jaren met een prachtige en goed onderhouden groenstructuur. De wijk bestaat afwisselend uit grotere gestapelde blokken en grondgebonden rijtjeshuizen. De 9 woningen aan de Zocherstraat zijn een invulling van een kleine open plek in de groenstructuur.

De woningen hebben 3 bouwlagen en een plat dak. Het blokje vormt de overgang of schakel tussen de blokken en de laagbouw. In architectuur sluit het aan op de rechtlijnigheid uit de jaren ’60. Het bokje bestaat uit 3 kleuren metselwerk. Per verdieping hebben de metselstenen een andere kleur. Dit sluit aan op de horizontale geleding van de gevels van de grotere blokken.

De beschikbare kavel is vrij krap en daarom grenzen de woningen met de voordeur direct aan de straat. Deze wordt daarom beschouwd als een collectieve buitenruimte waar bewoners gezamenlijk gebruik van maken. Om toch nog enige privacy te hebben, zijn aan de voorgevel 4 meter hoge penanten toegevoegd. De woningen hebben een beukmaat van 5,4 m en een diepte van ongeveer 9m. Er wordt aan de tuinzijde op het zuiden gewoond en de keuken grenst direct aan de straat. op de 2e (halve) verdieping hebben de woningen een dakterras.

Zocherstraat 08

Situatie

Zocherstraat 06

Gevel

Heb je vragen? Bel Roelof, hij verteld je graag meer!

Roloef Heida

roelof@heidamatsumoto.nl
+31(0)10 3412693

Andere projecten

Bekijk alle projecten